Zoeken

Acht redenen om een nieuwe taal te leren!

1. Meer zelfvertrouwen, meer plezier

Het leren van een vreemde taal geeft je zelfvertrouwen een boost. Je kunt nieuwe internationale vrienden maken, je kunt al die leuke Spaanse netflix series beter begrijpen. Je kunt meezingen met Spaanse nummer. Spaans is de taal van nu. Kijk maar om je heen. Films, series, muziek. En het wordt in zoveel landen gesproken. Als je een nieuwe taal leert en probeert om deze te spreken in een ander land zul je vaak complimenten krijgen.2. Goed voor je mind

Als je een nieuwe taal leert, verbeter je iets in je hersenen waardoor je geheugen beter wordt. Fijne extra voor als je gaat studeren, of vaak je sleutels kwijt bent. De hersenkracht helpt ook om sneller beslissingen te nemen. J


3. Je kunt de gebaande paden verlaten

Als je een nieuwe taal leert, worden je vakanties veel leuker. Zelfs met basistaalvaardigheden kun je de gebaande paden verlaten en het avontuur van je leven meemaken. Je ontdekt een andere, authentiekere kant van het land en maakt nieuwe internationale vrienden.


4. Spaans is sexy

Wie vindt de Spaanse taal nu niet sexy? Alles klinkt voor mij in ieder geval beter als het in het Spaans wordt gezegd.


5. Hablamos?

Een taalcursus in het buitenland volgen is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat je een enorme groep nieuwe vrienden vanuit de hele wereld maakt. Dankzij social media is het gemakkelijker dan ooit om contact te houden en samen je taalvaardigheden te oefenen.


6. De wereld in!!

Een vreemde taal zorgt ervoor dat je in een ander land kunt wonen, werken of studeren. Droomde je er altijd al van om meer te reizen. Als je de Spaanse taal spreekt wordt dat zoveel makkelijker! Reizen in Zuid-Amerika is namelijk best wel lastig met alleen Engels. De meeste mensen daar spreken geen Engels. De Spaanse taal spreken is in heel veel landen ontzettend handig. De taal leren spreken is de eerste stap om die droom te verwezenlijken.


7. Goed op je cv

Minstens twee talen spreken zorgt ervoor dat je carrière razendsnel uit de startblokken komt. Een wereldburger zijn die met mensen vanuit de hele wereld kan communiceren, is tegenwoordig cruciaal in onze internationale maatschappij. Oh, en je verdient er een hoger salaris mee. Een tweede taal is dus eigenlijk ‘a gift that keeps on giving’, zoals de Engelsen zeggen.


8. Open-minded + tolerant = fantastisch

Een nieuwe taal helpt je om mensen te begrijpen en de wereld door hun ogen te zien. Je ontdekt een nieuwe manier van leven, ervaart nieuwe gewoonten en beseft dat er meerdere manieren zijn om de was te doen of een feestje te geven. Sommige dingen zijn beter, andere zijn simpelweg anders.


Christa is Yoga docente, jongerencoach en docente Spaans. Ze woont en werkt in Valencia. Haar yogalessen zijn altijd persoonlijk en toegankelijk voor iedereen. En ze coacht online via video calls. Ze maakt gebruik van NLP- technieken om jongeren te helpen hun eigen weg in het leven te vinden. Dit alles komt samen in haar tussenjaar project in Valencia. Lavidacoaching.com/tussenjaar


Volg Christa op instagram: @lavidacoaching of @chris.yogavida, waar je haar yogalessen of informatie over het tussenjaar project vindt.

32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven