Zoeken
  • Marieke

"Hier is onzin"
Hoi, ik ben Marieke, 18 jaar oud, mijn voornaamwoorden zijn zij/haar, ik ben geboren en opgegroeid in Hilversum met mijn papa en mama, op dit moment ben ik bezig met mijn studie Social Work aan de HU, ik ben dol op fotografie, fashion, muziek, eten & lezen, ik ben hartstikke queer en ik schrijf soms gedichtjes op mijn Instagram account @hierisonzin !

Hier is onzin. Een Instagram account dat ik ben begonnen op 9 december 2020. In de bio van het Instagram account @hierisonzin staat eigenlijk precies wat het account inhoud; gedichtjes om (vaak van onzin) iets te maken en wat plaatjes om je brein te kalmeren.
Ik ben het account begonnen met het gevoel dat ik graag mijn emoties wilde uiten op een andere manier dan die voor mij al bekend was, vaak nam ik hier namelijk niet de tijd voor. Waarom de naam hier is onzin? Omdat ik soms het gevoel had dat mijn gevoelens/gedachtes onzinnig waren en er daardoor juist zelfspot mee wilde drijven, nu weet ik dat mijn gevoelens er mogen zijn en die van ieder ander ook!

Er heeft altijd al iets in mij gezeten wat dol was/is op schrijven op een creatieve manier (ook al is schrijven natuurlijk al een creatief middel op zichzelf). Vroeger schreef ik mijn eigen verhaaltjes, bedacht ik hele eigen werelden en sloot ik mij heel lang geleden (toen ik een jaar of 12 was) samen met een vriendin aan bij een Instagram account wat korte verhaaltjes schreef, ik heb hier helaas na die tijd helemaal niets meer mee gedaan. Dat veranderde in de corona lockdown, ik ben toen begonnen met het schrijven van kleine Engelstalige verhaaltjes, gewoon en alleen voor mijzelf. Hier beschreef ik gevoelens en gebeurtenissen. Na een tijdje heb ik het schrijven weer even links laten liggen, een poos later ben ik begonnen met het schrijven van mijn allereerste gedichtje, ook gewoon voor mijzelf, ik besloot om in het Nederlands te schrijven, dat voelde fijn en zag er in mijn ogen prettig uit. Na het eerste gedichtje lang voor mijzelf te hebben gehouden besloot ik om het gedichtje aan wat vrienden te laten zien, ik kreeg complimentjes over het gedichtje en dat verbaasde mij, ik had niet verwacht dat mensen er iets van zouden vinden. Ik begon meer te schrijven, wel alleen als ik iets voelde wat ik wilde uitdrukken in woorden en als ik daar de behoefte aan had. Ik probeer mijzelf namelijk niet te forceren om iets te schrijven, dan komt er namelijk niets van.
Na een aantal gedichtjes te hebben geschreven kwam ik met het idee om er een klein Instagram account voor te maken, gewoon voor de leuk met wat schattige plaatjes tussendoor van de natuur die rust uitstralen en ook bij mij soms bepaalde emoties oproepen. Het is totaal geen groot account en dat hoeft het van mij ook niet perse te worden, ik vind het alleen maar leuk om te zien dat sommige mensen zich kunnen herkennen in mijn in woorden verweefde gedachtes en gevoelens die ik deel.

Sommige gedichtjes stralen liefde, geluk en blijdschap uit. Andere gedichtjes stralen daar precies het tegenovergestelde van uit. Dat vind ik zo mooi aan gedichtjes, het zijn voor mij kleine tijdcapsules die woorden bevatten van bepaalde momenten en gevoelens. Daar hoort al het moois, maar ook al het mindere bij.

Het voelt voor mij als een eer dat ik op deze bijzondere website van een heel geliefd mens mijn verhaal en gedichtjes mag delen, daar ben ik dan ook erg dankbaar voor. Ik hoop dat mijn woorden en gevoelens iets voor sommige mensen kunnen betekenen, je bent namelijk niet alleen <3

Liefs,

Marieke

88 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven