Zoeken

Wat doet een loopbaancoach

Wat is loopbaanbegeleiding?


Als life coach bied ik ook loopbaancoaching aan. Loopbaan coaching is iets wat voor elke leeftijdsgroep van pas kan komen en waar ik iedereen in kan begeleiden. In deze blog wat extra uitleg over; “Wat doet een loopbaancoach nou eigenlijk?”. En wat is loopbaanbegeleiding?

In de maanden mei en juni heb ik namelijk een geweldige jonge vrouw mogen begeleiden in het opnieuw zoeken naar haar loopbaanpad. Maar ook als onderdeel van jongerencoaching maak ik gebruik van loopbaanbegeleiding.Wat je doet in je leven, je studie, je werk, waar jij echt blij van wordt is namelijk zo’n belangrijk deel van je leven. Aan het einde van de middelbare school wordt er vaak al van je verwacht dat je weet wat je wilt gaan doen in je leven. Maar mijn advies; “Laat je door de maatschappij niet teveel een bepaalde weg opduwen”. Je hoeft niet op zo’n jonge leeftijd al te weten wat je wilt. Vaak helpt namelijk eerst wat levenservaring opdoen om erachter te komen waar jouw echte passie ligt. En erachter te komen wie je echt bent. En soms heb je daar wat hulp bij nodig van een loopbaancoach om dat te in te zien.


De jonge vrouw van 27 jaar oud die ik heb mogen begeleiden woont en werkt nu twee jaar in Valencia. Hoewel ze ontzettend geniet van het leven onder de Spaanse zon, zat ze vast in haar leven. Ze vond haar werk niet meer leuk. Ze zag in haar werksituatie geen doorgroei mogelijkheden. En wist doordat ze zich ongelukkig voelde in haar loopbaan ook even niet meer of ze nog wel in Valencia wilde blijven. Haar werksituatie zorgde ervoor dat ze compleet vast kwam te zitten in de gedachten in haar hoofd met wat ze verder wilde met haar leven. In de loopbaan coaching sessies zijn we samen gaan onderzoeken naar waar zij echt blij van wordt. Stap voor stap door middel van praktische oefeningen en gerichte vragen kwamen we dichterbij het antwoord op haar vraagstuk: “Wat wil ik vanaf hier verder met mijn leven?” Op dit moment heeft ze ontslag genomen bij haar werk en is ze haar eigen bedrijf in brandmarketing in Valencia gestart. Ze heeft zin in iedere nieuwe dag om aan haar bedrijf te werken en is blij ze ervoor heeft gekozen om in Valencia te blijven wonen. Ze heeft leren inzien dat bijna alles wat je wilt mogelijk is, als je er maar echt voor durft te gaan. En natuurlijk heb je de juiste tools nodig om te weten hoe je moet beginnen. Zij zag de vijf sessies loopbaanbegeleiding als de beste investering die zij ooit heeft gemaakt. Loop jij ook vast in wat je wilt. Klik hier om vrijblijvend contact met mij te zoeken en we kijken samen wat ik voor jou zou kunnen betekenen.


Je kunt wat verder in je loopbaan vast lopen en jezelf afvragen of dat nu is wat je wilt blijven doen. Maar wat ook vaak voorkomt is dat jongeren aan het einde van de middelbare school een studie moeten gaan kiezen maar eigenlijk nog geen idee hebben wat ze willen gaan doen. Met mijn ervaring in het onderwijs heb ik veel jongeren begeleidt die best veel stress hadden over het feit dat er vanuit de maatschappij al van ze werd verwacht dat ze wisten wat ze wilden worden. De vraag: “Wat wil je later worden?”. Wordt al zo jong gesteld. En het is altijd op een leuke manier bedoelt. En het creëert ook een identiteit. Maar elke nieuwe ervaring in ons leven zorgt ervoor dat je weer andere dingen leuk gaat vinden. En dus kun je nog niet zo vroeg al weten wat je echt wilt. Of in ieder geval, eigenlijk wel. Maar voor dat moment. Want iedere levensfase kun je een heel ander beroep uitoefenen. Omdat andere dingen belangrijker zijn geworden. De studenten die ik heb begeleidt naar het vinden van een vervolg studie na hun mbo-opleiding of een baan in het werkveld wat bij hen past zijn door stage lopen er pas echt achter gekomen wat ze wel of wat ze niet leuk vinden. Het gaat om ervaring. Helemaal niet gek dus als je een keer de verkeerde studie keuze maakt. Een verkeerde studiekeuze maken moet je daarom ook nooit als weggegooide tijd zien. Die tijd heeft jou gebracht om dichter te komen bij het moment dat je echt doet wat je leuk vindt, dat je iets doet wat helemaal bij jou past en waar jij een voldaan gevoel van krijgt. Ben jij een student en kun jij vrede sluiten met dat je nog niet weet wat je wilt gaan doen. Ook jou kan ik helpen. En samen kunnen we dichterbij komen en op zoek gaan naar wat het allerbeste bij jou past, waar jij iedere dag blij van wordt en kunt groeien en ontwikkelen tot wie jij echt bent. Klik hier om gratis met mij kennis te maken en je vragen te stellen.


Christa is Yoga docente, jongerencoach en docente Spaans. Ze woont en werkt in Valencia. Haar yogalessen zijn altijd persoonlijk en toegankelijk voor iedereen. En ze coacht online via video calls. Ze maakt gebruik van NLP- technieken om jongeren te helpen hun eigen weg in het leven te vinden.

Volg Christa op instagram: @lavidacoaching of @chris.yogavida, waar je haar yogalessen vindt.

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven